Vállalkozóktól vállalkozóknak
Flekk Marketing
Átlagéletkorunk 25, de már 8 éves vendéglátós és marketinges tapasztalattal rendelkezünk. Stílusunkat tekintve, nem a hangos marketingeseket képviseljük, tiszteljük a szakmát és maximális alázattal a vendéglátósokat. Mint tudjátok egy éttermet üzemeltetni nem nagy kaland, jól üzemeltetni viszont kihívás. Vezetőként nem kell mindenre koncentrálnod! Menedzseld a folyamatokat és a növekedést! Szervezd ki a marketinged jó helyre és élvezd az extra lendületet csapatunktól.
Házon belül vs. Kiszervezés
A dolog elég komplex. Gondoljuk végig!
A) Abban az esetben, ha van egy marketingesed, aki lehet frissen végzett szakember, vagy épp egy kinevelt munkatárs, elég hosszú idő, amíg alkalmazni tudja a megszerzett tudást. Továbbá folyamatos önfejlesztés nélkül annyi értelme van a munkájának, mint az agyaggalamb lövészetnek csukott szemmel.
Na és mi van, ha 2 év múlva gondol egyet és elmegy? Kezdheted az elejéről.
Munkabére: minimum 200 nettó + képzések/hó.
B) Külső erőforrást alkalmazol, delegálsz és az irányítás Nálad van. Nem írsz bejegyzéseket, de a havi tervezésen részt veszel.Használhatod az ügynökség teljes értékesítési tapasztalatát és szürke állományát lényegében bármikor, mert Te vagy a megrendelő, így a góré is.
Nem kell költened a képzésekre, a kevésbé eredményes marketingest elküldöd, nem ajánlod tovább.
Munkabére: Körülbelül 50-100 nettó/hó.
Ezeken kívül lehetnek még mix megoldások, például abban az esetben, ha van marketingesed és külső tanácsadód, elemződ, esetleg te magad tulajdonosként végzed a marketinget és csak néha kell segítség.
A döntés összetett, de soha ne feledd, a marketinges is egy szakma, ezer szerteágazó specializációval, ahol mindent megtanulni lehetetlen.
Házat építeni egy bizonyos szinten mindenki tud. A maltert megkevered, segítesz, pakolgatsz, de egy kétemeletes ház építésébe nem vágsz bele segítség nélkül.